Zobni mostiček, ko ga namestimo v usta.

Zobni mostiček – cena | Koliko stane mostiček za zobe?

Zobni mostiček je protetična rešitev, ki se uporablja za zapolnitev vrzeli med dvema naravnima zoboma. Mostiček je sestavljen iz dveh ali več kron, ki se pritrdijo na sosednje zobe, medtem ko so vmesni deli mostička umetni zobje, ki zapolnijo vrzel.

Verjetno ste iskali, kakšna je cena za zobni mostiček, zato vam bomo v nadaljevanju predstavili natančen cenik izdelave zobnega mostička v zobozdravstveni ordinaciji OrthoDental.

Zobni mostiček, ko ga namestimo v usta.

Preglednica za zobni mostiček – cena

Storitev

Cena

Maryland mostiček

750,00 €

Zobna prevleka na robu mostička

500,00 €

Vmesni člen mostička

350,00 €

Stroški zobnega mostička so odvisni od več dejavnikov, kot so izbrani materiali, kompleksnost postopka in število manjkajočih zob, ki jih je potrebno nadomestiti. Pri OrthoDentalu vam zobozdravnik ob pregledu poda natančno informativno ceno, ki odraža vaše specifične potrebe. Cena za Maryland mostiček, primeren za manjkajoče zobe v sprednjem delu ust, znaša 750 eur. Maryland mostiček zagotavlja odlično estetiko in popolnoma posnema videz naravnih zob.

Zagotovimo vam lahko tudi zobni mostiček za različne situacije v ustih. Če vam manjka 1 zob, se oba sosednja zoba obrusita, kar znaša 500 eur na posamezen zob, vmes pa je dodan vmesni člen mostička v vrednosti 350 eur. Če manjkata na primer dva ali več zob, je znesek brušenja obeh stranskih zob enak, medtem ko se pri strošku vmesnih členov upošteva število manjkajočih zob, torej za dva zoba 700 eur, za tri 1050 eur.

Povedano drugače cena mostička za en manjkajoči zob z brušenjem dveh sosednjih zob znaša 1350 eur, pri dveh manjkajočih zobeh 1750 eur in za tri manjkajoče zobe 2250 eur.

Zobni mostiček je odlična rešitev za tiste, ki želijo nadomestiti manjkajoče zobe in obnoviti svoj nasmeh. Za optimalno odločitev je pomembno raziskati in poznati vse razpoložljive možnosti. OrthoDental ponuja strokovne storitve in informacije, ki vam lahko pomagajo pri tej odločitvi.

Če vas zanimajo cene drugih zobozdravstvenih rešitev, si lahko ogledate naš informativni cenik – https://orthodental.si/cenik/

5/5 - (20 votes)

Avtor prispevka

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek je ortodontka, podjetnica, mama in ustanoviteljica zobozdravstvenega centra OrthoDental, ki ima ordinacije po vsej Sloveniji. V prostem času rada hodi v hribe, kolesari in sprehaja svojega psa.


Gordana Čižmek

Zobni mostiček ali implantat – Kaj izbrati?

Večina ljudi se na neki točki v življenju sooči z izgubo zob in tedaj se znajdemo pred pomembno odločitvijo: izbrati zobni mostiček ali zobni implantat? Obe možnosti imata svoje prednosti in izbira prave zahteva natančno preučitev različnih dejavnikov. Preberite, o čem vse je dobro premisliti in na kaj bodite pozorni pri sprejemanju odločitve.

PREBERI VEČ »
Scroll to Top