Hitra pot do čudovitega nasmeha s profesionalnim beljenjem zob.

✅ Bel nasmeh do 12 mesecev

✅ Beljenje v udobju doma

✅ Prijetno osebje v ordinaciji

✅ Po meri izdelane folije za boljše prileganje in učinkovito delovanje belila.

✅ Manjše tveganje za občutljivost, uravnavanje količine belila.

Naročite se na termin za beljenje zob.

Beljenje zob je udobno in učinkovito.

Iščete način, kako narediti svoj nasmeh privlačnejši? Beljenje zob je odlična rešitev in eden izmed najbolj iskanih posegov v zobozdravstvu, s katerim si zagotovite lepši in bolj bel nasmeh, ki ga boste s ponosom pokazali.

pacientka pred in po beljenju zob

Belina v udobju doma.

naravno beljenje zob

Beljenje zob doma, a profesionalno!

V OrthoDentalu je najbolj popularen način za beljenje zob beljenje s pomočjo individualno izdelanih belilnih folij, ki ga opravite sami v udobju vašega doma. Pred spanjem belini gel nanesete v folijo, folijo namestite na zobe in pustite učinkovati preko noči nekajkrat zaporedoma.

 

Glavna razlika med profesionalnim beljenjem zob z belilnimi folijami in v prosti prodaji dostopnimi kompleti za beljenje zob je, da so belilne folije izdelane v ordinaciji narejene individualno po meri za vas, ter močnejše belilo, kar omogoča varnejšo uporabo in boljše rezultate.

Kako poteka beljenje zob z belilnimi folijami

Pacientka udobno leži na zobozdravstvenem stolu

1. Pregled

Ob pregledu pred postopkom beljenja preverimo stanje zob in ustne votline. Po potrebi odstranimo zobni kamen ter zobe spoliramo.

2. 3D sken zob

Z najnovejšo tehnologijo naredimo scan zob, na podlagi katerega izdelamo belilne folije. Odtiskovanje ni več potrebno!

3. Izdelava

Odtis zob predamo zobnemu tehniku, ki izdela folije po vaši meri. Postopek lahko traja okoli 10 dni.

4. Prevzem

Ko so folije izdelane, se ponovno oglasite pri nas. Damo vam navodila za uporabo ter vse potrebo na beljenje.

5. Učinkovanje

Po navodilih zobozdravnika, vsak večer v folijo nanesete belilo, folijo namestite na zobe in pustite učinkovati preko noči (do maksimalno 14 dni).

rezultat po beljenju

6. Rezultat

Popoln bel nasmeh! Razlika v barvi zob je opazna že po nekaj nanosih in bo vidna do 12 mesecev.

belilno sredstvo

Kaj je tisto, kar da zobem njihovo naravno barvo?

Zobje so sestavljeni iz treh osnovnih delov – sklenine, dentina in pulpe. Notranja plast zoba, ki se imenuje dentin, je rumene barve, prekriva pa jo zobna sklenina, ki je bele barve. Sklenina je večinoma sestavljena iz kalcijevega fosfata, naravno belega in trdega minerala, ki daje našim zobem belo barvo. Vendar pa je dejanska »zunanja« barva zoba odvisna od debeline in prosojnosti zobne sklenine. Zunanja plast sklenine se lahko z leti poškoduje ali obrabi zaradi več različnih dejavnikov.

Zakaj zobje z leti postanejo bolj rumeni?

Zabarvanje zob je različnih vrst, saj se lahko površinsko zabarvajo obloge na zobeh, kar je do neke mere mogoče odstraniti s temeljitim ščetkanjem ali s pomočjo zobozdravnika. Včasih pa pride do globljega zabarvanja zaradi različnih dejavnikov – od zdravil do kajenja ter določenih vrst hrane ali pijače, na primer kave, čaja in rdečega vina. Takšna zabarvanja niso škodljiva, so pa moteča z estetskega vidika. V tem primeru je mogoče zabarvanje uspešno odstraniti s profesionalnim čiščenjem zobnih oblog. Najbolje je, da rezervirate svoj termin pri zobozdravniku, ki vam bo podal vse informacije, katere metode beljenja so najboljše za vas in kako lahko najhitreje pridete do sijočega nasmeha.

beljenje-zob-doma-gel

Kaj je potrebno urediti za učinkovito beljenje zob?

Pred postopkom beljenjem zob je pomembno, da razumete postopek in se posvetujete z zobozdravnikom ali je beljenje primerno za vas in kateri postopek bo privedel do najlepšega razultata. Zobozdravnik mora opraviti začetni pregled in oceniti, ali je beljenje primerno za vas. Poleg tega je pomembna dobra ustna higiena, saj pomaga povečati učinke beljenja. Za uspešno in dolgotrajno beljenje so potrebni tudi čisti zobje brez zobnih oblog, zato je pred začetkom zdravljenja priporočljiva uporaba zobne nitke, poleg tega pa bo trde zobne obloge očistil tudi zobozdravnik. Predhodno izvajanje teh ukrepov poveča njegovo učinkovitost za doseganje dolgotrajnih rezultatov.

Katera sredstva so najboljša pri beljenju zob?

Metode beljenja so zelo različne. Pri beljenju zob namreč pride v poštev več vrst belilnih sredstev, kot so abrazivi (silika, alumina), sredstva proti odlaganju kromagenov (citrat), kalcijev fosfat (hidroksiapatit), barvila, encimi/proteaze, peroksidi, surfaktanti (Na-lauril sulfat). Največkrat je nujna tudi uporaba vodikovega peroksida. 

akcija
vodikov perkosid za zobe

Ali so izdelki za beljenje zob, ki jih lahko kupimo v prosti prodaji, varni in učinkoviti?

Izdelki, ki jih lahko kupimo v prosti prodaji (belilne zobne paste, trakovi, ustne vode), delujejo predvsem na principu abrazivov, surfaktantov ali encimov. Po zakonodaji iz leta 2012 smejo vsebovati nižjo koncentracijo peroksida, in sicer le do 0,1 % vodikovega peroksida. Ta metoda za beljenje zob ni primerljiva s tem, kar lahko dobite ob obisku profesionalnega estetskega zobozdravstva. V primeru prekomerne uporabe lahko hitro pride tudi do pojava stranskih učinkov.

Želite beljenje zob plačati na obroke?

V sodelovanju z Leanpay omogočamo plačilo kar na 84 obrokov! Rezervirajte svoj termin ter si zagotovite najlepši in sijoč nasmeh čim prej.

beljenje zob

Do belih zob le z enim obiskom zobozdravnika.

Lasersko beljenje zob opravite že ob enem samem obisku zobozdravnika, tako da vam na rezultate ni treba čakati več dni ali celo tednov. Zobozdravnik bo poskrbel za profesionalno beljenje zob ter vam dal vse pomembne napotke, da bodo rezultati kar najboljši.

Naj bo beljenje zob opravljeno na varen način.

Beljenje zob v ordinaciji je zahvaljujoč sodobnim zobozdravstvenim tehnologijam cenovno dostopnejše kot kadar koli prej. Pomembno je, da se odločite za strokovno izvedeno beljenje zob, ki vam prinaša številne prednosti, saj je izvedeno kakovostno, varno ter učinkovito.

Sijoč nasmeh z laserskim beljenjem zob v ordinaciji

Za kakovostno beljenje zob pri OrthoDentalu se je v preteklem letu odločilo več kot 500 zadovoljnih strank. Lasersko beljenje zob je najhitrejši način beljenja. Pri postopku posvetlimo sprednje zobe v obeh zobnih lokih.

1. Pregled

Ob pregledu pred postopkom beljenja preverimo stanje zob in ustne votline
zascita-zob-pred-beljenjem

2. Zaščita

Pred nanosom belila dlesni zaščitimo s posebno oblogo, ki jo po beljenju odstranimo.

3. Belilo

Na zobe nanesemo belilno sredstvo, ki zobe posvetli za nekaj odtenkov.

lasersko beljenje zob

4. Laser

Z laserskim žarkom tretiramo zobe in s tem aktiviramo belilo. Postopek traja okoli eno uro.

odstranjevanje belilnega sredstva

5. Zaključek

Belilno sredstvo previdno odstranimo s površine zob in z dlesni odluščimo zaščitno plast. Usta speremo z vodo.

6. Rezultat

Resnično bel nasmeh! Razlika v barvi zob je opazna takoj po opravljenem postopku in bo vidna  6–12 mesecev.

Komu odsvetujemo beljenje zob?

Beljenje zob ni primerno za ljudi s prekomerno občutljivimi zobmi, ki jih povzročajo tanka sklenina, recesije dlesni, erozije zobnih vratov itn.

Najpogostejše dileme glede beljenja zob.

Morebitni neželeni učinki, ki jih lahko povzroči beljenje, in kako ravnati?

Najpogostejši neželeni učinek, ki ga lahko povzroči beljenje in traja do 48 ur, so skeleči zobje. Zato po opravljenem posegu zobozdravnik zobe zaščiti s premazom, ki vsebuje hidroksiapatit ali kalijev nitrat. V tem času se je potrebno izogibati vnosu kislin, zelo vročih ali hladnih obrokov in tekočin ter gaziranih pijač.

Je beljenje pod nadzorom strokovnjaka varno?

Beljenje zob, ki ga nadzoruje zobozdravnik, poteka s pomočjo uporabe karbamid peroksida oziroma njegovega razpadnega produkta vodikovega peroksida. Tovrsten belilni gel prekine dvojne vezi v organskih kromogenih in jih s tem razbarva.

 

Zelo pomembno je, da pri tem ne poškoduje strukture zoba ali dlesni. To zagotovimo tako, da pred beljenjem opravimo informativni pregled, kjer preverimo ali ste primeren kandidat. Postopkom beljenja, pa zaščitimo dlesen, da se je belilo ne dotakne.

Kakšen rezultat beljenja zob lahko pričakujem?

Beljenje zob je pri vsaki osebi drugačno, saj je odvisno od izhodiščne barve zob ter od življenjskih navad, predvsem kajenja, pitja kave, raznih čajev in vina. Ko je beljenje zob opravljeno profesionalno, je lahko vaš nasmeh svetlejši za nekaj odtenkov, vendar beljenje zob pri vsaki osebi prime drugače. Tisti, ki želijo svoj nasmeh bistveno osvetliti, bodo večinoma potrebovali več tretmajev, da bodo dosegli želeni rezultat. Najboljše rezultate je sicer mogoče doseči na zobeh, ki so že pred beljenjem svetlejšega odtenka, podobno kot pri barvanju las. Če se odločite za beljenje zob doma z belilnimi kompleti ali trakovi, lahko vidne razlike opazite šele približno po dveh tednih.

Je beljenje zob škodljivo?

Marsikdo se sprašuje, kako škodljivo je beljenje zob. Glede na to, kako priljubljen trend je postalo beljenje zob, je pomembno odgovoriti na vprašanje, ali je varno ali ne. Beljenje zob množicam ljudi po vsem svetu pomaga, da se počutijo bolj samozavestni s svojim nasmehom, seveda pa to ne pomeni, da je brez tveganja. Največje tveganje predstavljajo izdelki, ki so na voljo v prosti prodaji, saj beljenje ne poteka pod profesionalnim nadzorom in lahko poškoduje zobe ali dlesni. Preden se lotite kakršnega koli tretmaja beljenja zob, se je najbolje posvetovati z zobozdravnikom, saj vam bo lahko svetoval, kakšen tretma bi bil najboljši in najvarnejši glede na vaše zobe. Obisk estetskega zobozdravstva je zagotovo ena od preverjeno učinkovitih poti do belega nasmeha.

Si želite preizkusiti profesionalno beljenje zob?

Naročite se na pregled in z veseljem vam bomo pomagali do belega nasmeha. Naša prijazna in strokovna ekipa je tu, da vam zagotovi najvišjo kakovost oskrbe v toplem in prijetnem okolju. Naši izkušeni zobozdravstveni strokovnjaki so predani temu, da poskrbijo, da se boste med celotnim postopkom beljenja zob počutili udobno in sproščeno.

beljenje cena

Naročite se na termin in si pobelite zobe.

Pogosta vprašanja:

Beljenje zob je kozmetični zobozdravstveni postopek, ki vključuje odstranjevanje madežev in razbarvanja zob za izboljšanje njihovega videza.

Beljenje zob deluje z uporabo belilnega sredstva za odstranjevanje madežev s površine zob.

Profesionalno beljenje zob lahko pomaga, da zobje postanejo za nekaj odtenkov bolj beli kot prej. Učinkovitost postopka profesionalnega beljenja zob je odvisna od stanja zob pred posegom.

Da, beljenje zob na splošno velja za varno, če ga izvaja pooblaščeni zobozdravnik.

To je odvisno od posameznika, običajno pa traja od 6 mesecev do 1 leta. Odvisno je tudi od vaših navad, predvsem kajenja in pitja kave ter rdečega vina.

Na splošno je priporočljivo počakati vsaj 6 mesecev med  posameznim postopkom beljenja zob.

Ob pravilnem izvajanju beljenje zob ne sme poškodovati vaših zob. Vendar pa lahko prekomerna uporaba nekaterih izdelkov ali nepravilna uporaba povzročita erozijo sklenine ali občutljivost.

Vsakdo z zdravimi zobmi in dlesnimi ima lahko koristi od beljenja zob. Beljenje morda ni primerno za ljudi z določenimi zobnimi boleznimi, zato se je o tem najbolje posvetovati z zobozdravnikom. Prav tako beljenje ni primerno za osebe z občitljivo sklenino.

Cena beljenja zob se razlikuje glede na vrsto zdravljenja. Pri OrthoDentalu je cena za beljenje zob s folijami 350 evrov in za belilni gel, ki ga uporabite doma pa 150 evrov. Cena laserskega beljenja pa je 500 evrov.

Trajanje beljenja zob doma se razlikuje glede na vrsto izdelka, običajno pa traja od 1 do 2 tedna.

Najpogostejši neželeni učinki beljenja zob lahko vključujejo občutljivost sklenine, skelenje, draženje in nelagodje v dlesni.

V večini primerov je postopek profesionalnega beljenja zob neboleč. Če pa imate šibko sklenino, lahko pride do občutljivosti, ki v nekaj dneh mine.

Občutljivost po beljenju zob lahko zmanjšate z uporabo desenzibilizacijske zobne paste ali z izogibanjem vroči/hladni hrani in pijači.

Beljenje zob lahko odpravi le nekatere vrste razbarvanja, kot so madeži od hrane in pijače, vendar morda ne bo učinkovito pri razbarvanju, ki ga povzročajo genetika, travma ali zdravila.

Zobe po beljenju lahko ohranite tako, da izvajate dobro ustno higieno, se izogibate hrani in pijači, ki obarvajo zobe, ter z rednimi zobozdravniškimi pregledi.

Beljenje zob na splošno velja za kozmetični postopek in ga večina zobozdravstvenih zavarovanj ne krije.

Stopnja beljenja se razlikuje od osebe do osebe, a zobe lahko običajno posvetlimo do več odtenkov.

Priporočljivo je, da se prvih nekaj dni po beljenju izogibate obarvani hrani in pijači, vključno s kavo. Po tem pa lahko te pijače uživate v zmernih količinah.

5/5 - (136 votes)
Scroll to Top