Izberite OrthoDental za popoln nasmeh in samozavest, ki odpira vrata do uspehov!

Ortodont za otroke in odrasle

Ortodontija za vse starosti - v OrthoDentalu vam pomagamo na poti do zdravega, lepega in samozavestnega nasmeha!

Hitro do ortodonta.

Ortodont je zelo pomemben tako za odrasle kot za otroke, saj omogoča popravilo nepravilnosti zob in čeljusti ter vam pomaga na poti do zdravega, lepega in samozavestnega nasmeha. Privat ortodontsko zdravljenje za otroke lahko vpliva na pravilno rast in razvoj zob in čeljusti, preprečuje morebitne težave v prihodnosti ter izboljšuje funkcionalnost ugriza. Ortodont za odrasle pa ponuja možnost popravila estetskih nepravilnosti, kot so razmiki med zobmi, nepravilen ugriz, bolečine v čeljusti in druge funkcionalne težave. Ne glede na starost ortodontska oskrba prispeva k boljšemu zdravju, samozavesti in kakovosti življenja posameznika.

Kaj je ortodontija?

Ortodontija je specializirano področje zobozdravstva, ki se osredotoča na diagnozo, preprečevanje in zdravljenje nepravilnosti zob in čeljusti. Ortodontija ima pomembno vlogo pri izboljšanju oralnega zdravja, saj lahko pravilno poravnani zobje pripomorejo k boljšemu čiščenju, manjši obrabi in poškodbam ter boljšemu zdravju dlesni. Seveda pa ortodontija ni pomembna le za oralno zdravje, ampak ima tudi estetsko vrednost. Pravilno poravnani zobje lahko izboljšajo videz nasmeha, kar pripomore k večji samozavesti in boljši samopodobi posameznika.

Veste, kaj je nevidna ortodontija?

Nevidna ortodontija je sodoben pristop k zdravljenju nepravilnosti zob, ki omogoča poravnavo zob na skoraj neopazen način. Uporabljajo se namreč transparentni ali skoraj nevidni zobni aparati, kot je Invisalign. Ta napredna metoda omogoča pacientom, da dosežejo želeno poravnavo zob, ne da bi pri tem žrtvovali estetiko svojega nasmeha. Nevidna ortodontija je priljubljena izbira za odrasle in za otroke, ki si želijo izboljšati svoj nasmeh na neopazen način.

Invisalign zobni aparat v kopalnici

Kdo je ortodont?

Ortodont je specialist zobozdravnik, ki je po končanem univerzitetnem študiju zobozdravstva opravil dodatno večletno specializacijo na področju ortodontije. Njegovo področje strokovnosti vključuje diagnozo, preprečevanje in zdravljenje nepravilnosti v položaju zob in čeljusti.

Kaj dela ortodont?

Ortodont za odrasle in ortodont za otroke je zdravstveni strokovnjak, ki opravlja številne pomembne naloge, vključno z naslednjimi:

 

 • Diagnoza nepravilnosti v položaju zob in čeljusti

 • Načrtovanje in izvajanje zdravljenja za popravljanje teh nepravilnosti

 • Uporaba različnih vrst ortodontskih aparatov

 • Spremljanje napredka zdravljenja in prilagajanje zdravstvenega načrta potrebam pacienta

 • Sodelovanje z drugimi zdravstvenimi strokovnjaki, kot so oralni kirurgi in pediatrični zobozdravniki, za celostno obravnavo pacientov

Ortodont se osredotoča na izboljšanje ugriza, ki je ključnega pomena za pravilno žvečenje hrane in govor. Prav tako se ukvarja s kozmetičnimi vidiki, ki obsegajo poravnavo zob za lepši nasmeh. Pogosto obravnava tudi specifične težave, kot so premalo prostora v ustih, razmik med zobmi ter nepravilni ugrizi.

Kako poteka ortodontsko zdravljenje?

Ortodontsko zdravljenje običajno poteka v naslednjih korakih

1. Začetni posvet

Na prvem sestanku ortodont oceni zdravstveno stanje zob in čeljusti pacienta. To običajno vključuje pregled ustne votline, rentgenske posnetke zob in včasih tudi jemanje odtisa zob.

2. Načrtovanje zdravljenja

Na podlagi ugotovitev začetnega posveta privat ortodont v kratkem času izdela individualiziran načrt zdravljenja. Ta načrt lahko vključuje uporabo ortodontskega aparata, kot je nevidni zobni aparat Invisalign.

3. Namestitev ortodontskega aparata

Naslednji korak je namestitev izbranega ortodontskega aparata. Ta postopek se lahko razlikuje glede na vrsto aparata.

 

 

 

8 let stara punčka je prvi pri otroškem zobozdravniku.

4. Redni obiski in prilagoditve

Pacient bo moral redno obiskovati ortodonta za nadzor napredka in prilagoditve aparata. To je ključnega pomena za zagotavljanje ustreznega poteka obravnave.

 

5. Odstranitev aparata

Ko so zobje in čeljusti pravilno poravnani, se aparat odstrani. To običajno sledi obdobju retencije, ko se uporablja poseben aparat (retainer), ki pomaga ohranjati nove položaje zob.

 

6. Vzdrževalna faza

Po končanem zdravljenju sledi vzdrževalna faza, ko pacient še naprej nosi retainer, da se ohrani nov položaj zob. Ta faza je ključna za zagotavljanje dolgoročnih rezultatov zdravljenja.

Gospa na zobozdravstvenem stolu

Ali sem prestar za obisk ortodonta?

Nikoli niste prestari za obisk ortodonta! Mnogi ljudje napačno mislijo, da je ortodontsko zdravljenje namenjeno samo otrokom in mladostnikom, vendar to nikakor ni res. Vedno več odraslih se odloča za ortodontsko zdravljenje, da bi izboljšali svoj nasmeh in splošno oralno zdravje.

 

Če ste opazili, da so se vam zobje premaknili s časom, ali če ste vedno želeli popraviti svoj nasmeh, se ne obotavljajte z obiskom privat ortodonta. Tehnologija in metode v ortodontiji so se znatno razvile, zato je zdaj na voljo veliko diskretnejših in udobnejših možnosti ortodontskega zdravljenja, kot je na primer nevidni zobni aparat Invisalign. Vedite, da nikoli ni prepozno za lep nasmeh!

Zakaj pripeljati otroka v ordinacijo OrthoDental?

Mnogo vas zanima, ali se ortodont samoplačniško splača. Pri OrthoDentalu po minimalnih čakalnih dobah, kar pomeni, da vaš otrok lahko takoj dobi kakovostno ortodontsko oskrbo. Naša strokovna ekipa ortodontov ima bogate izkušnje pri obravnavi otrok in bo poskrbela za njihov udoben obisk. Ne odlašajte ter svojemu otroku pravočasno omogočite zdrav in lep nasmeh.

otroški zobozdravnik

Vas zanima brezplačen pregled za Invisalign?

Brezplačen pregled Invisalign pri OrthoDentalu je namenjen za odrasle in za otroke, starejše od 7 let, ki se prvič udeležujejo ortodontskega pregleda in še niso v ortodontski obravnavi ali pa želijo prekiniti obstoječe zdravljenje z zobnim aparatom in začeti terapijo s poravnalniki Invisalign.

Koliko časa traja ortodontsko zdravljenje?

Trajanje ortodontskega zdravljenja je odvisno od več dejavnikov, vključno s specifičnimi potrebami pacienta, vrsto uporabljenega ortodontskega aparata in obsegom nepravilnosti, ki jih je potrebno odpraviti. Na splošno se čas ortodontske obravnave za Invisalign giba med 9-15 mesecev.

1. Manjše nepravilnosti:

Za manjše popravke, kot je rahlo premikanje enega ali dveh zob ali majhen razmik med zobmi je lahko potrebnih le nekaj mesecev zdravljenja.

2. Srednje zahtevne in obsežnejše nepravilnosti:

V primeru zahtevnejših nepravilnosti v ustih ortodontsko zdravljenje z aparatom Invisalign traja približno do 15 mesecev.

Pomembno je poudariti, da je vsak pacient edinstven in da se čas zdravljenja lahko razlikuje od osebe do osebe. Najboljše je, da se za natančnejšo oceno posvetujete z ortodontom, ki bo lahko na podlagi vašega specifičnega primera ocenil predvideno trajanje zdravljenja.

Načini plačila pri OrthoDentalu.

Ortodont in cena? Koliko me bo stalo zdravljenje

Cena ortodontskega zdravljenja je odvisna od več dejavnikov, vključno z vrsto ortodontskega aparata, zahtevnostjo primera in trajanjem zdravljenja. Pri OrthoDentalu smo zavezani transparentnosti in nudimo prilagojene cenovne ponudbe za vsakega pacienta.

 

Cena ortodontske obravnave z Invisalign zobnim aparatom se giblje med 2500 in 4500 evri, odvisna pa je od zahtevnosti zdravljenja in potrebnega obsega popravkov. Pomembno se je zavedati, da je cena ortodontske obravnave naložba v vašo zdravje in samozavest. Pri OrthoDentalu vam zato zagotavljamo fleksibilne plačilne možnosti, kot je obročno plačevanje, da lahko kar največ pacientom omogočimo dostopnost do kakovostne ortodontske oskrbe.

Gordana priporoča Invisalign!

Gordana Čižmek, doktorica dentalne medicine in specialistka otroškega in preventivnega zdravstva ter zobne in čeljustne ortopedije daje prednost Invisalign nevidnemu zobnemu aparatu. Zakaj? Kliknite na gumb in izvedeli boste več.

Kaj je Invisalign?

Invisalign nevidni zobni aparat je serija nevidnih zobnih opornic, izdelanih iz kakovostnega in neškodljivega materiala. Z uporabo sodobne 3D tehnologije je mogoče izdelati aparate, ki so prilagojeni vašemu zdravljenju in ki jih lahko sami zamenjate vsak teden doma. Bi radi izvedeli več o postopku pregleda in izdelave?

Kakšen je občutek pri nošenju nevidnega aparata Invisalign?

Ta revolucionarni aparat je skoraj neviden in tudi vaši prijatelji morda ne bodo opazili, da ga imate. Mnogi ljudje se v skrbi za svoj videz izogibajo tradicionalnim zobnim aparato, toda Invisalign vam omogoča, da s ponosom in brez obotavljanja nosite nevidne opornice, ne da bi to vplivalo na vašo samozavest.

Katere prednosti zagotavlja nevidni zobni aparat Invisalign?

 • Popolna diskretnost – Nevidni zobni aparat omogoča, da se zdravljenje izvaja neopazno.

 • Večja udobnost – Invisalign je izdelan iz gladkega materiala, brez ostrih robov, kar omogoča udobno nošenje.

 • Enostavno odstranjevanje – Poravnalniki se enostavno odstranijo pri obrokih in pri ustni higieni.

 • Brez omejitev pri prehrani – Ker se aparat odstrani med obroki, ni omejitev glede hrane, ki jo lahko uživate.

 • Manj obiskov pri ortodontu – V primerjavi s tradicionalnimi aparati so obiski pri ortodontu običajno manj pogosti.

 • Lažje vzdrževanje ustne higiene – Zaradi odstranljivih poravnalnikov je čiščenje zob in ustne votline enostavnejše.

Kakšen je postopek?

Pregled in izdelava nevidnega zobnega aparata Invisalign sta hitra, enostavna, potekata brez bolečin in brez stranskih učinkov. 

1. BREZPLAČEN pregled

Pridite na naš brezplačen pregled ter spoznajte prednosti, ki vam jih ponuja Invisalign. Ortodontka Gordana Čižmek ima obsežno strokovno znanje in je v zadnjem letu pomagala že več kot 700 pacientom.

2. 3D skeniranje

S pomočjo najnaprednejše digitalne tehnologije bomo naredili 3D posnetek vaših zob. Nato vam bomo prikazali realistično simulacijo vašega nasmeha po zaključenem zdravljenju z Invisalignom.

3. Potek izdelave zobnega aparata

S pomočjo najnaprednejše digitalne tehnologije bomo naredili 3D posnetek vaših zob. Nato vam bomo prikazali realistično simulacijo vašega nasmeha po zaključenem zdravljenju z Invisalignom.

Prozorne poravnave - Zobozdravstvo

4. Prejem vašega aparata

Ob naslednjem obisku bomo na vaše zobe namestili nosilce, ki bodo držali aparat na svojem mestu. Prejeli boste natančna navodila za nošenje in prevzeli svoj niz poravnalnikov.

 

 

 

5. Kako poteka nošenje?

Vsak teden boste sami doma zamenjali poravnalnike, ki bodo postopoma premikali vaše zobe v želeni položaj. Postopek nošenja je enostaven, neboleč in izjemno učinkovit. Pregled pri OrthoDentalu boste imeli le vsakih 7-10 tednov.

 

6. Osupljivi rezultati

V samo enem letu lahko dosežete popoln nasmeh in to brez bolečin, večjega časovnega vložka ter brez, da bi kdor koli sploh vedel, da nosite ortodontski aparat.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti in si rezervirajte svoj BREZPLAČEN pregled.

Kje se nahajamo?

Naša ortodontska ordinacija s ponosom zagotavlja vrhunsko ortodontsko oskrbo na več lokacijah po Sloveniji. Naša strokovna ekipa s privat ortodonti je prisotna v večjih mestih: Ljubljana, Maribor, Celje, Kozina in Lenart, kar nam omogoča, da pomagamo številnim pacientom po vsej državi ter vam zagotavljamo kratke čakalne dobe. Pri OrthoDentalu smo zavezani, da vam zagotovimo strokovno podporo in vrhunsko zdravljenje, prilagojeno vašim potrebam. Obiščite nas na eni od naših lokacij in si zagotovite najboljšo ortodontsko oskrbo, ki si jo zaslužite.

Izberite ortodonta na eni od naših lokaciji po Sloveniji.

Pridružite se nam na BREZPLAČNEM pregledu za Invisalign, kjer vam z veseljem predstavimo prednosti Invisaligna – udobnost, diskretnost in prilagodljivost. Ortodontka Gordana Čižmek in vaš novi Invisalign nevidni zobni aparat, že nestrpno čakata, da vam prineseta popoln nasmeh.

Orthodental - Nevidni zobni aparat - Invisalign

Brezplačni pregled

za nevidni zobni aparat Invisalign.

Ortodont - pogosta vprašanja in odgovori

Ortodontsko zdravljenje običajno ne povzroča bolečine. Po namestitvi zobnega aparata se lahko pojavi občutek občutljivosti zob na dotik in pri žvečenju hrane, vendar je to običajno začasno in se umiri v nekaj dneh.

Sodobne tehnike ortodontskega zdravljenja so primerne za vse starostne skupine. Nevidne opornice, kot je Invisalign, omogočajo tudi odraslim, da korigirajo nepravilnosti zob brez opaznih ortodontskih aparatov. Nikoli ni prepozno za izboljšanje nasmeha.

V OrthoDentalu ponujamo individualno oblikovane ponudbe in cene za zobne aparate za naše paciente. Smo prilagodljivi glede plačilnih pogojev in nudimo tudi možnost obročnega odplačevanja. Investicija v lepši nasmeh se vam zagotovo neprecenljivo povrne.

V naši ambulanti smo zelo prilagodljivi glede plačilnih pogojev in nudimo tudi možnost obročnega odplačevanja. Vabljeni na prvi pregled, kjer bomo skupaj oblikovali ponudbo, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Pri nas ni čakalnih dob! Smo zasebna ambulanta in vaš privatni ortodont vas pričakuje, da se lahko naročite že danes. Po pregledu imate lahko Invisalign nevidni zobni aparat pri vas v samo 6-8 tednih.

Pri izbiri ortodonta bodite pozorni na skrite stroške, ki jih lahko spremljajo nizke cene ortodontskega zdravljenja. Pri OrthoDentalu je cena ortodontske obravnave dogovorjena vnaprej in zajema vse potrebne postopke, vključno z retencijskimi žicami in aparatom.

Po namestitvi Invisalign aparata vas ortodont običajno pričakuje vsakih 7-10 tednov, odvisno od dinamike premikov zob. V OrthoDentalu se trudimo, da so čakalne vrste na termin minimalne in da potrebujete čim manj obiskov naših strokovnjakov dentalne medicine.

Retencija je ključnega pomena za ohranjanje doseženega rezultata. Z namestitvijo retencijskih žic in aparata po končanem zdravljenju lahko zmanjšamo možnost ponovnega premika zob.

5/5 - (62 votes)
Scroll to Top