Implantat | Zobni vsadek

Zobni implantat je prava izbira.

✅ Takojšna povrnitev samozavesti.

✅ Naraven videz vašega nasmeha.

✅ Trajna in vzdržjiva rešitev.

✅ Obročno plačilo do 84 obrokov.

✅ Brez čakalnih vrst.

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Kaj je zobni implantat?

Implantat ali zobni vsadek je neke vrste umetna korenina, ki jo vstavimo v kost in nadomesti korenino izgubljenega zoba. Narejen je iz titana, ki je biokompatibilen material ter zagotavlja številne prednosti, kot sta trajnost in vzdržljivost.

So zobni vsadki prava izbira za vas?

Zobni implantati so prava rešitev za osebo, ki je dobrega zdravja, redno vzdržuje ustno higieno in nima znakov aktivne parodontalne bolezni. Zobni implantati v mladosti največkrat sploh niso potrebni, če pa že pride do tega, morajo biti kandidati starejši od 20 let, saj so šele tedaj čeljustnice dokončno oblikovane.

 

Več kot 95 % vgradenj zob poteka brez problemov. Po vstavitvi vsadka je potrebno okrevanje za popolno vraščanje kosti in implantata. Proces imenujemo osteointegracija in traja približno 3 mesece, dokler se okoli vsadka ne naredi kost. Rezervirajte svoj termin za posvet in preverite, kako lahko zobni implantati tudi vam polepšajo nasmeh.

Kateri zobni implantat izbrati?

Svetujemo vam, da izberete implantat preverjene kakovosti in zagotovljene varnosti, saj lahko pri nižje cenovnih različicah pride do težav s pravilnim zraščanjem s kostjo. V OrthoDentalu prisegamo na vsadke nemškega proizvajalca Neodent, saj so njihovi zobni implantati preverjene kakovosti in popolnoma varni z vidika kemijske sestave in trdote. Gre za tretjega največjega proizvajalca implantatov na svetu.

 

Kako vstavimo implantat?

1. Lokalna anestezija

Pred začetkom postopka poskrbimo za lokalno anestezijo, da je nadaljnji postopek neboleč in poteka brez težav.

 

2. Rez v dlesen

Kirurg naredi rez v čeljustno kost ter sluznico in pokostnico nežno odgrne s posebnimi inštrumenti.

 

3. Priprava kostnega ležišča

Z ustreznimi instrumenti pripravimo kostno ležišče tako in vanj privijačimo implantat. Kadar je potrebno, se v tej fazi postopka dogradi tudi čeljustno kost na način, da se vstavi umetna kost.

 

4. Šivanje sluznice

V določenih primerih lahko hkrati odstranimo zob in vstavimo implantat, kar vse uredimo v enem obisku. Poskrbimo za šivanje sluznice. Po posegu lahko pride do manjše otekline lica, ki je običajno tretji dan največja, nato uplahni. Kost se celi in vrašča do 3 mesece.

 

5. Pregled in manjši poseg

Po treh mesecih, ko se kost zaceli, pride pacient ponovno na kratek manjši poseg. Spet poskrbimo za lokalno anestezijo, naredimo manjši rez v sluznico, da lahko odgrnemo implantat in odvijemo manjši vijak, nato pa v implantat privijemo element, ki poveže zobni vsadek z ustno votlino in oblikuje sluznico.

 

6. Izdelava krone

Po približno 2 do 3 tednih začnemo z izdelavo protetičnega nadomestka (tako imenovane zobne krone). Namestimo lahko en implantat ali več implantatov tako, da naredimo tako imenovani fiksni mostiček.

Kaj je vodena implantologija?

V OrthoDentalu za nadomestitev izgubljenih zob uporabljamo eno izmed metod vgradnje implantatov, ki se imenuje vodena implantologija. Računalniško vodena implantologija temelji na rezultatih, dobljenih z računalniško tomografijo (CT).

 

Tridimenzionalni posnetek čeljusti zobozdravniku ali kirurgu omogoča virtualno vstavitev implantatov na idealne položaje. Rentgensko slikanje CBCT omogoča 3D zapis z visoko stopnjo natančnosti, generira anatomsko stanje pacienta, skener pa generira površino zobovja in sluznic. Pri tem je vloga računalniškega programa ta, da zdravnika opozori na vse morebitne težave, povezane z izbrano terapijo (npr. na bližino živca), ter na to, koliko dolg in širok implantant lahko kirurg vstavi v kost. Z združevanjem obeh zapisov lahko zdravstvena ekipa natančno, zanesljivo, varno in predvidljivo načrtuje celoten postopek.

Zagotovljena najvišja natančnost

Na osnovi takega načrtovanja se izdela natančno kirurško vodilo, katero kirurg uporabi pri vstavitvi implantatov, s katerimi se določijo mesto, globina in naklon vstavitve implantata. S kirurškimi vodili je zagotovljena stopnja natančnosti manj kot milimeter, kar zagotavlja visoko zanesljivost izvajanja posegov.

 

Prednosti vodene implantološke kirurgije za paciente so:

  • posegi so skoraj neboleči,
  • čas posega je krajši,
  • krajši je čas okrevanja,
  • kirurške rane so minimalne in se hitro celijo,
  • predvidljivost in zmanjšana možnost nastanka nepričakovanih komplikacij.

 

Poleg tega v OrthoDentalu uporabljamo najnovejše skenerje podjetja Itero, ki prednjači v digitalnih skenerjih in računalniških programih. Pri delu s pacienti se uporabljajo vsak dan in z njimi je mogoče do najmanjše podrobnosti po meri ustvariti vsako posamično poravnavo ali pa protetično rešitev. Pokrivajo vse faze procesa poravnave ali zamenjave zoba.

Pacientka se posvetuje z našim strokovnjakom za protetiko glede implantata
Nasmejan pacient, ki si je pobelil zobe

Popolne rešitve po meri

Estetsko popolne rešitve, prilagojene individualnim potrebam, omogoča napredna tehnologija, ki temelji na skeniranju (snemanju) obstoječega stanja, namesto na jemanju tradicionalnih odtisov. Modeliranje in izdelava raznih denatlnih pripomočkov in izdelkov poteka virtualno, s pomočjo 3D tehnike, kot je na primer 3D tiskalnik znamke Sprint Ray, ki je vodilni 3D tiskalnik v dentalni medicini v Ameriki.

 

Poleg posameznih začasnih in končnih kronic se s 3D-tehnologijo izdelujejo osnove za začasne ali končne inlaye, onleye in luskice. Digitalne zobozdravstvene tehnologije, kot so intraoralni skenerji in zobozdravstvena programska oprema CAD, se zlahka integrirajo z printerjem SprintRay zahvaljujoč univerzalno sprejetemu formatu datoteke .STL za 3D modele.

 

V OrthoDentalu se trudimo dosegati navišje medicinske kot tudi tehnične standarde. Natančno načrtovanje vstavitve in izbere tako znamke kot tudi oblike implantanta, dopolnjujemo z najboljšimi skenerji Itero in 3D printerji Sprint Ray na trgu.

Kakšna je življenjska doba implantatov?

Ob ustrezni higieni so zobni implantati naložba za celo življenje, vendar je potrebno ves čas skrbeti za dosledno ščetkanje, uporabo medzobnih ščetk in za nitkanje zob ter za dobro ustno higieno. Pri zdravih pacientih je po 10 letih v kosti še vedno prisotnih več kot 95 % implantatov.

Želite zobni vsadek plačati na obroke?

V sodelovanju z Leanpay omogočamo plačilo na 84 obrokov! Rezervirajte svoj termin, da vam zobni implantati olajšajo življenje in polepšajo nasmeh.

Dolgoročna rešitev za vaš manjkajoči zob.

Zobni vsadki so kot vaši naravni zobje ter zahtevajo enako skrbno nego. Pomembno je, da redno obiskujete zobozdravnika, ki poskrbi za zgodnjo diagnozo morebitnih sprememb. ne glede na to, ali potrebujete rešitev za enega ali več zob, so implantati kos izzivu.

 

 Naročite se na pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Kakšna je cena za zobni implantat?

Cena za zobni implantat znaša 1.500 eur in vključuje začetni poseg, vstavitev implantata, uporabo lokalne anestezije in zaključni pregled po posegu. V primeru vstavitve več implantatov hkrati se prizna popust na skupno ceno.

Ste za akcijo?

Rezervirajte termin za pregled in posvet, da preverite, če so zobni vsadki primerni tudi za vas.

Na sliki je 3D model zob z implantatom.

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Pogosta vprašanja:

V redkih primerih se lahko zgodi, da osteointegracija ni ustreza oziroma uspešna. Tedaj telo zobni vsadek zavrne. V primeru alergije na titan je potrebno poskrbeti, da so zobni vsadki iz drugih materialov.

Ob ustrezni higieni so implantati doživljenjski in jih uporabljate kot svoje naravne zobe.

Ne, implantati kariesu niso podvrženi, saj je nadgradnja narejena iz keramike.

Vstavitev implantatov traja približno 30 do 45 min (za en implantat).

Ne, implantati se nameščajo pod lokalno anestezijo, zato postopek ni boleč.

V redkih primerih pri starostnikih, kjer brez implantatov ne more biti nameščena proteza, ter pri posameznikih, kjer se zametki določenih stalnih zob ne razvijejo in so zato potrebni implantati.

Cena za zobni vsadek znaša 1.500 eur.

Zobni vsadki oziroma implantati niso primerni za osebe, mlajše od 20 let, ki se jim čeljustnice še niso dokončno oblikovale.

Kontaktiraj nas

+386 70 532 653 info@orthodental.si

Lokacije

Sedaj v Ljubljani, Celju in Kozini!

Delovni čas

Ponedeljek 7:00-14:00
Torek 13:00-20:00
Sreda 13:00-20:00
Četrtek 7:00-14:00
Petek 7:00-14:00
Sobota Zaprto
Nedelja Zaprto

Scroll to Top