Implantat | Zobni vsadek

Zobni implantat je prava izbira za vse, ki želite nadomestiti izgubljene zobe.

✅ Zobni vsadki zmanjšajo tveganje za izgubo kosti.

✅ Povrnejo vam funkcijo žvečenja in izboljšajo izgovorjavo.

✅ Čudovit nasmeh in naraven videz, večje udobje in priročnost.

✅ Trajna in vzdržjiva rešitev, lažja nega zob.

✅ Obročno plačilo do 84 obrokov.

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Kaj je zobni implantat?

Implantat ali zobni vsadek je neke vrste umetna korenina, ki jo vstavimo v kost in nadomesti korenino izgubljenega zoba. Narejen je iz titana ali keramike, ki sta biokompatibilna materiala ter zagotavlja številne prednosti, kot sta trajnost in vzdržljivost.

So zobni vsadki prava izbira za vas?

Zobni implantati so prava rešitev za osebo, ki je dobrega zdravja, redno vzdržuje ustno higieno in nima znakov aktivne parodontalne bolezni. Zobni implantati v mladosti največkrat sploh niso potrebni, če pa že pride do tega, morajo biti kandidati starejši od 20 let, saj so šele tedaj čeljustnice dokončno oblikovane.

 

Več kot 95 % vgradenj zob poteka brez problemov. Po vstavitvi vsadka je potrebno okrevanje za popolno vraščanje kosti in implantata. Proces imenujemo osteointegracija in traja približno 3 mesece, dokler se okoli vsadka ne naredi kost. Rezervirajte svoj termin za posvet in preverite, kako lahko zobni implantati tudi vam polepšajo nasmeh.

Zobozdravnica pojasnjuje starejšemu pacientu zakaj je primeren kandidat za zobne vsadke

Kateri zobni implantat izbrati?

Svetujemo vam, da izberete implantat preverjene kakovosti in zagotovljene varnosti, saj lahko pri nižje cenovnih različicah pride do težav s pravilnim zraščanjem s kostjo. V OrthoDentalu prisegamo na vsadke nemškega proizvajalca Neodent, saj so njihovi zobni implantati preverjene kakovosti in popolnoma varni z vidika kemijske sestave in trdote. Gre za tretjega največjega proizvajalca implantatov na svetu.

 

Kako vstavimo implantat?

1. Lokalna anestezija

Pred začetkom postopka poskrbimo za lokalno anestezijo, da je nadaljnji postopek neboleč in poteka brez težav.

 

2. Rez v dlesen

Kirurg naredi rez v čeljustno kost ter sluznico in pokostnico nežno odgrne s posebnimi inštrumenti.

 

3. Priprava kostnega ležišča

Z ustreznimi instrumenti pripravimo kostno ležišče tako in vanj privijačimo implantat. Kadar je potrebno, se v tej fazi postopka dogradi tudi čeljustno kost na način, da se vstavi umetna kost.

 

4. Šivanje sluznice

V določenih primerih lahko hkrati odstranimo zob in vstavimo implantat, kar vse uredimo v enem obisku. Poskrbimo za šivanje sluznice. Po posegu lahko pride do manjše otekline lica, ki je običajno tretji dan največja, nato uplahni. Kost se celi in vrašča do 3 mesece.

 

5. Pregled in manjši poseg

Po treh mesecih, ko se kost zaceli, pride pacient ponovno na kratek manjši poseg. Spet poskrbimo za lokalno anestezijo, naredimo manjši rez v sluznico, da lahko odgrnemo implantat in odvijemo manjši vijak, nato pa v implantat privijemo element, ki poveže zobni vsadek z ustno votlino in oblikuje sluznico.

 

6. Izdelava krone

Po približno 2 do 3 tednih začnemo z izdelavo protetičnega nadomestka (tako imenovane zobne krone). Namestimo lahko en implantat ali več implantatov tako, da naredimo tako imenovani fiksni mostiček.

Kaj je vodena implantologija?

V OrthoDentalu za nadomestitev izgubljenih zob uporabljamo eno izmed metod vgradnje implantatov, ki se imenuje vodena implantologija. Računalniško vodena implantologija temelji na rezultatih, dobljenih z računalniško tomografijo (CT).

 

Tridimenzionalni posnetek čeljusti zobozdravniku ali kirurgu omogoča virtualno vstavitev implantatov na idealne položaje. Rentgensko slikanje CBCT omogoča 3D zapis z visoko stopnjo natančnosti, generira anatomsko stanje pacienta, skener pa generira površino zobovja in sluznic. Pri tem je vloga računalniškega programa ta, da zdravnika opozori na vse morebitne težave, povezane z izbrano terapijo (npr. na bližino živca), ter na to, koliko dolg in širok implantant lahko kirurg vstavi v kost. Z združevanjem obeh zapisov lahko zdravstvena ekipa natančno, zanesljivo, varno in predvidljivo načrtuje celoten postopek.

Zagotovljena najvišja natančnost.

Na osnovi takega načrtovanja se izdela natančno kirurško vodilo, katero kirurg uporabi pri vstavitvi implantatov, s katerimi se določijo mesto, globina in naklon vstavitve implantata. S kirurškimi vodili je zagotovljena stopnja natančnosti manj kot milimeter, kar zagotavlja visoko zanesljivost izvajanja posegov.

 

Prednosti vodene implantološke kirurgije za paciente so:

  • posegi so skoraj neboleči,
  • čas posega je krajši,
  • krajši je čas okrevanja,
  • kirurške rane so minimalne in se hitro celijo,
  • predvidljivost in zmanjšana možnost nastanka nepričakovanih komplikacij.

 

Poleg tega v OrthoDentalu uporabljamo najnovejše skenerje podjetja Itero, ki prednjači v digitalnih skenerjih in računalniških programih. Pri delu s pacienti se uporabljajo vsak dan in z njimi je mogoče do najmanjše podrobnosti po meri ustvariti vsako posamično poravnavo ali pa protetično rešitev. Pokrivajo vse faze procesa poravnave ali zamenjave zoba.

Zobozdravnik pri OrthoDentalu je zelo natančen pri vstavitvi zobnega implantata.

Popolne rešitve po meri.

Estetsko popolne rešitve, prilagojene individualnim potrebam, omogoča napredna tehnologija, ki temelji na skeniranju (snemanju) obstoječega stanja, namesto na jemanju tradicionalnih odtisov. Modeliranje in izdelava raznih denatlnih pripomočkov in izdelkov poteka virtualno, s pomočjo 3D tehnike, kot je na primer 3D tiskalnik znamke Sprint Ray, ki je vodilni 3D tiskalnik v dentalni medicini v Ameriki.

 

Poleg posameznih začasnih in končnih kronic se s 3D-tehnologijo izdelujejo osnove za začasne ali končne inlaye, onleye in luskice. Digitalne zobozdravstvene tehnologije, kot so intraoralni skenerji in zobozdravstvena programska oprema CAD, se zlahka integrirajo z printerjem SprintRay zahvaljujoč univerzalno sprejetemu formatu datoteke .STL za 3D modele.

 

V OrthoDentalu se trudimo dosegati navišje medicinske kot tudi tehnične standarde. Natančno načrtovanje vstavitve in izbere tako znamke kot tudi oblike implantanta, dopolnjujemo z najboljšimi skenerji Itero in 3D printerji Sprint Ray na trgu.

Kakšna je življenjska doba implantatov?

Ob ustrezni higieni so zobni implantati naložba za celo življenje, vendar je potrebno ves čas skrbeti za dosledno ščetkanje, uporabo medzobnih ščetk in za nitkanje zob ter za dobro ustno higieno. Pri zdravih pacientih je po 10 letih v kosti še vedno prisotnih več kot 95 % implantatov.

Želite zobni vsadek plačati na obroke?

V sodelovanju z Leanpay omogočamo plačilo na 84 obrokov! Rezervirajte svoj termin, da vam zobni implantati olajšajo življenje in polepšajo nasmeh.

Na sliki je 3D model zob z implantatom.

Dolgoročna rešitev za vaš manjkajoči zob.

Zobni vsadki so kot vaši naravni zobje ter zahtevajo enako skrbno nego. Pomembno je, da redno obiskujete zobozdravnika, ki poskrbi za zgodnjo diagnozo morebitnih sprememb. Ne glede na to, ali potrebujete rešitev za enega ali več zob, so implantati kos izzivu.

 Naročite se na pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Kakšna je cena za zobni implantat?

Cena za zobni implantat znaša 1.500 eur in vključuje začetni poseg, vstavitev implantata, uporabo lokalne anestezije in zaključni pregled po posegu. V primeru vstavitve več implantatov hkrati se prizna popust na skupno ceno.

Nadomestite svoje manjkajoče zobe!

V OrthoDentalu se zavedamo, da so zobozdravstveni posegi lahko zastrašujoči, vendar vam želimo zagotoviti, da se ni treba bati. Naša prijazna in strokovna ekipa je tu, da vam zagotovi najvišjo kakovost oskrbe v toplem in prijetnem okolju. Naši izkušeni zobozdravstveni strokovnjaki so predani temu, da poskrbijo, da se boste med celotnim zdravljenjem počutili udobno in sproščeno, in bodo z vami na vsakem koraku.

 

Dovolite nam, da poskrbimo za vas in vam pomagamo doseči lep, samozavesten nasmeh, ki si ga zaslužite z našimi varnimi in učinkovitimi zobnimi vsadki.

Cela OrthoDentalova ekipa v čakalnici zobne ordinacije

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Pogosta vprašanja:

Zobni vsadki so umetne zobne korenine, ki zagotavljajo trajno osnovo za fiksne ali snemljive nadomestne zobe.

Ko izgubite en zob ali več zob zaradi bolezni dlesni ali zobne gnilobe, jih zdaj lahko nadomestijo zobni vsadki. Izboljšajo vaš videz, samozavest, povrnejo funkcijo žvečenja in lahko trajajo vse življenje.

Zobni vsadki ponujajo številne prednosti pred protezami in mostički, vendar je najboljša možnost odvisna od posameznega primera, zato je pred posegom potreben posvet pri zobozdravniku.

Z zobnimi vsadki lahko nadomestimo enega ali več manjkajočih zob. Nadomestimo lahko tudi vse zobe z metodo all on 4.

V redkih primerih se lahko zgodi, da osteointegracija ni ustreza oziroma uspešna. Tedaj telo zobni vsadek zavrne. V primeru alergije na titan je potrebno poskrbeti, da so zobni vsadki iz drugih materialov.

Ob ustrezni higieni so implantati doživljenjski in jih uporabljate kot svoje naravne zobe.

Ne, implantati kariesu niso podvrženi, saj je nadgradnja narejena iz keramike.

Vstavitev implantatov traja približno 30 do 45 min (za en implantat).

Ne, implantati se nameščajo pod lokalno anestezijo, zato postopek ni boleč.

V redkih primerih pri starostnikih, kjer brez implantatov ne more biti nameščena proteza, ter pri posameznikih, kjer se zametki določenih stalnih zob ne razvijejo in so zato potrebni implantati. OrthoDental nima sklenjene koncesije z ZZZS, naše storitve so samoplačniške.

Cena za zobni vsadek znaša 1.500 eur.

Zobni vsadki oziroma implantati niso primerni za osebe, mlajše od 20 let, ki se jim čeljustnice še niso dokončno oblikovale.

Zobni vsadki se s kirurški posegom pod anestezijo vgradijo v čeljustno kost.

Da, zobni vsadki na splošno veljajo za varne in vstavitev zobnih vsadkov je pogost, varen poseg.

Stopnja uspešnosti zobnih vsadkov je visoka, okoli 95-98 %.

Zobne vsadke je mogoče odstraniti, vendar je to zapleten kirurški poseg.

Ne, vsi primeri manjkajočih zob niso primerni za zobne vsadke, v večini primerov pa so primerna rešitev.

To je odvisno od posameznega primera in o tem mora presojati zobozdravnik ali specialist.

Obdobje celjenja je torej raznoliko, odvisno od vašega zdravja, števila zob, ki jih morate zamenjati, in drugih dejavnikov. Vendar pa proces celjenja običajno traja od 6 do 12 tednov.

Skoraj vsak, ki mu manjka en zob, več zob ali vsi zobje. O vašem individualnem primeru se posvetujte s svojim zobozdravnikom.

Dva dni po posegu pijte tekočino in uživajte samo mehko hrano. Tretji dan po vstavitvi implantatov lahko začnete jesti mehko hrano, ki ne zahteva veliko žvečenja.

Scroll to Top