Gospa na zobozdravstvenem stolu

Cena zobnega implantata v Sloveniji

Nadomestitev zob z zobnimi implantati je večja finančna investicija, zato se je dobro zavedati vseh prednosti, ki vam jih odločitev prinaša. Če vas zanima cena zobnega implantata v Sloveniji, smo za vas pripravili čim bolj celostna pojasnila, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi.

 Dobro je imeti v mislih, da so zobni vsadki dolgoročna naložba v vaše ustno zdravje. Za razliko od zobnih protez ali mostičkov so zobni vsadki namreč zasnovani tako, da lahko z ustrezno nego in vzdrževanjem trajajo bistveno dlje časa. Čeprav so začetni stroški nekoliko višji, so dolgoročne koristi zobnega implantata vredne naložbe.

zobni vsadki cena

Kakšna je torej cena zobnega implantata v Sloveniji?

V OrthoDentalu prisegamo na dve liniji implantatov, in sicer Neodent in Straumann. Oba sta izredno priznana dobavitelja in zagotavljata kakovostne implantate. Cena implantatov Neodent je 1.500 evrov, kar vključuje implantatni material, začetni poseg in pregled, kirurško vsaditev implantata, uporabo lokalne anestezije in zaključni pregled po posegu, vendar ne vključuje dodatnih postopkov, ki so morda potrebni pri težjih primerih. Kakšna je točna cena zobnega implantata, je odvisno od posameznega primera, zato je predhodno nujen pregled pri zobozdravniku, ki vam bo predstavil obseg storitev, ki jih individualno potrebujete. Z našim partnerjem Leanpayem, pa vam ponujamo možnost obročnega odplačevanja. Mesečni obrok za implantat v Sloveniji se začne že pri 25 evrih.

Oboji implantati, ki jih ponujamo, so preverjene kakovosti in varni z vidika kemijske sestave. Nemški proizvajalec Neodent je tretji največji proizvajalec implantatov na svetu in njihovi vsadki so primerni za večino pacientov. Stroški Straumann implantatov so nekoliko višji zaradi njihove napredne zasnove in postopka izdelave. Izdelani so iz visokokakovostnega materiala in imajo edinstven površinski premaz, ki spodbuja hitrejšo in zanesljivejšo integracijo kosti.

Odločite se lahko tudi za keramične implantate

Poleg klasičnih titanovih vsadkov ponujamo tudi keramične vsadke, ki so med pacienti vse bolj priljubljeni. Keramični vsadki so izdelani iz cirkonijevega oksida, ki je trpežen in biokompatibilen material. Prednost keramičnih vsadkov je, da so bele barve, zaradi česar so bolj naravnega videza in so v ustih videti kot vaši naravni zobje.

Cena zobnega implantata glede na vaš individualni primer

Pomembno je vedeti, da se stroški zdravljenja z zobnimi vsadki lahko razlikujejo glede na kompleksnost vašega primera. Na primer, če potrebujete presaditev kosti ali dvig sinusov, preden se lahko namesti implantat, bodo skupni stroški višji. Naša izkušena zobozdravstvena ekipa vam bo pred izvedbo posega pripravila podroben načrt zdravljenja in oceno stroškov.

Pri nas dobite vse na enem mestu

Po obnovitvi tkiva dlesni se bo celjenje vaše kosti nadaljevalo še nekaj mesecev. Toda s

Zobni vsadki so dragocena naložba v vaše ustno zdravje in splošno dobro počutje. Pri OrthoDentalu vam nudimo visokokakovostne sisteme implantatov, ki so prilagojeni vašim individualnim potrebam ter možnost plačila na 84 obrokov. Pišite nam še danes, da se dogovorite za posvet in izveste več o tem, kako lahko zobni vsadki izboljšajo kakovost vašega življenja.

Želite implantat plačati na obroke?

V sodelovanju z Leanpay vam omogočamo plačilo na 84 obrokov! Rezervirajte svoj termin še danes in poskrbite, da vam zobni implantati olajšajo življenje in polepšajo nasmeh.

Vas zanimajo druge tematike o implantatih? Najdete jih tukaj:

5/5 - (21 votes)

Avtor prispevka

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek je ortodontka, podjetnica, mama in ustanoviteljica zobozdravstvenega centra OrthoDental, ki ima ordinacije po vsej Sloveniji. V prostem času rada hodi v hribe, kolesari in sprehaja svojega psa.


Scroll to Top