keramični implantat

Keramični implantati

Keramični zobni implantati so ena od najbolj naprednih in učinkovitih rešitev za povrnitev manjkajočih zob in povrnitev samozavestnega nasmeha. Preberite članek in se prepričajte ali so prava izbira za vas.

keramični implantat

Kaj so keramični zobni implantati?

Keramični zobni implantat je ena od odličnih alternativ tradicionalnim vsadkom, kot so implantati iz titana. Keramični zobni vsadek je izdelan iz biokompatibilnega keramičnega materiala ali cirkonija, zato nudi številne prednosti, vključno z estetiko, vzdržljivostjo in biokompatibilnostjo. Keramični zobni implantat s svojim videzom, podobnim naravnemu zobu, in sposobnostjo, da se brezhibno zlijejo z vašimi obstoječimi zobmi, zagotavlja dolgotrajno rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob.

Prednosti, ki jih prinašajo keramični zobni vsadki.

Izboljšana estetika: keramični zobni vsadki so zasnovani tako, da posnemajo barvo, obliko in prosojnost naravnih zob, zaradi česar vam zagotovijo osupljiv nasmeh.

Biokompatibilnost: zaradi biokompatibilnih lastnosti so keramični zobni implantati odlična izbira za posameznike z alergijami ali občutljivostjo na kovine. Odsotnost kovine odpravlja tveganje za alergijsko reakcijo, kar omogoča udobno in varno nadomeščanje manjkajočih zob.

Dolgoročna vzdržljivost: Keramični zobni implantat je zelo trpežen in ob pravilni negi lahko zdrži vse življenje. Trdnost keramičnih materialov zagotavljata stabilnost in funkcionalnost ter vam omogočata brezskrbno uživanje v vaši najljubši hrani in aktivnostih.

Kako se namestijo zobni vsadki?

Prvi korak je celovit posvet z usposobljenim zobozdravnikom pri OrthoDentalu, ki bo ocenil vaše ustno zdravje, se pogovoril o vaših težavah in vam po prvem posvetu pripravil osebni načrt zdravljenja. Ob dogovorjenem datumu bo sledil postopek namestitve zobnega vsadka v čeljustno kost. Ta postopek se izvaja v lokalni anesteziji, da poteka brez bolečin in je zagotovljeno vaše udobje. Sčasoma se zobni vsadek integrira s kostjo in tako zagotovi stabilno podlago za namestitev zob.

Ko je implantat popolnoma integriran s čeljustno kostjo, se na mesto vsadkov namesti po meri izdelane keramične krone, izdelane tako, da se ujemajo z barvo, obliko in velikostjo vaših naravnih zob. Tako boste lahko nemudoma začeli uživati v čudovitem, naravnem nasmehu, hkrati pa boste lahko tudi nemoteno žvečili in govorili, kot bi imeli naravne zobe.

Kako se negujejo keramični zobni implantati?

Ustrezna nega pri zobnih vsadkih je ključnega pomena za dolgoročno vzdržljivost vašega keramičnega zobnega vsadka. Vaš zobozdravnik vam bo dal podrobna navodila, kako poskrbeti za celovito ustno higieno, ter priporočila za redne preglede in občasno profesionalno čiščenje zobnega kamna, da ohranite zdravje in dolgo življenjsko dobo implantata ter sijoče zobe, čudovite bele barve.

Zakaj izbrati OrthoDental, če se odločate za keramični zobni implantat?

Naša zobozdravstvena ordinacija je opremljena z napredno tehnologijo in najsodobnejšo opremo, kar nam omogoča zagotavljanje najvišjega standarda oskrbe. Prednost dajemo udobju in varnosti pacientov ter zagotavljamo pozitivno izkušnjo brez stresa.

Zavedamo se, da ima vsak pacient edinstvene zobozdravstvene potrebe in cilje. Naši zobozdravniki si vzamejo čas, da razumejo vaše posebne zahteve in oblikujejo načrt zdravljenja, ki je v skladu z vašimi pričakovanji in zagotavlja optimalne rezultate. Keramika ali cirkonij je v primerjavi z vsadki iz titana lahko bolj optimalna izbira za nekatere paciente, so pa cenovno nekoliko dražji. O ceni se pogovorimo pri pripravi osebnega načrta zdravljenja, ki se pripravi po začetnem pregledu.

cena keramičnih implantatov

Cena keramičnega zobnega vsadka.

StoritveCena
Neodent keramični implantat – implantatni material, vsaditev in odprtje  1.400,00 €
Straumann keramični implantat – implantatni material, vsaditev in odprtje  1.650,00 €
Straumann – Keramična prevleka na vsadku (Nadgradnja)  1.250,00 €
Neodent – Keramična prevleka na vsadku (Nadgradnja)     750,00 €

Cena, če se odločite za keramični zobni implantat Neodent, se začne pri 2.150 evrih (Neodent keramični implantat – implantatni material, vsaditev in odprtje + Neodent – Keramična prevleka na vsadku (Nadgradnja)). Na voljo pa so tudi keramični zobni vsadki Straumann, ki so nekoliko dražji. Ta cena vključuje začetni poseg, kirurško vsaditev implantata, uporabo lokalne anestezije in zaključni pregled po posegu. Bodite pozorni, da v ceno niso vključeni dodatni postopki, ki so včasih potrebni v zahtevnejših primerih, vsekakor pa ste o ceni storitve obveščeni vnaprej. Več o cenah zobnega implantata iz Titana tudi tukaj https://orthodental.si/cena-zobnega-implantata/

Keramični zobni implantati so prava izbira.

Keramični zobni implantati ponujajo odlično alternativo tradicionalnim kovinskim vsadkom in drugim metodam nadomeščanja manjkajočih zob. Zaradi biokompatibilnosti, estetske privlačnosti in mehanskih lastnosti so keramični zobni implantati privlačna izbira za paciente, ki iščejo dolgotrajne in naravne rešitve za zamenjavo zob.

Izbira keramičnega zobnega vsadka vam zagotovi odlično odpornost proti koroziji in obrabi, kar zmanjšuje tveganje vnetja in poškodb zobnega vsadka. Poleg tega za zobne vsadke velja, da se njihov videz v barvi zob neopazno zlije z naravnimi zobmi, kar vam zagotavlja bolj estetsko prijeten rezultat. S pravilno nego in vzdrževanjem so keramični zobni implantati izkazali dolgoročno stabilnost in vzdržljivost, kar vam povrne funkcionalnost zob in pomaga izboljšati kakovost življenja.

5/5 - (13 votes)

Avtor prispevka

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek je ortodontka, podjetnica, mama in ustanoviteljica zobozdravstvenega centra OrthoDental, ki ima ordinacije po vsej Sloveniji. V prostem času rada hodi v hribe, kolesari in sprehaja svojega psa.


Scroll to Top