All on 4 zobna proteza na implantatih

✅ Naraven nasmeh v kratkem času z metodo all on 4.

✅ Stroškovno učinkovit v primerjavi z drugimi metodami implantologije.

✅ Zmanjšano tveganje izgube kosti s poševnimi vsadki.

✅ Minimalno nelagodje med in po vsaditvi.

✅ Izboljšana ustna higiena in lažje čiščenje.

✅ Dolgotrajna in vzdržljiva rešitev.

Rezervirajte termin za All on 4.

Za koga je metoda All on 4 primerna?

All on 4 implantati so primerni za osebe, ki so izgubile večino ali vse svoje zobe. So prava izbira, če iščete dolgotrajno in stabilno rešitev namesto običajnih snemnih protez. Primerni so tudi, če nimate dovolj kosti za tradicionalne zobne implantate, kar oceni vaš zobozdravnik.

all on 4

Kaj je All on 4 zobna proteza?

All on 4 je tehnika zobnih vsadkov, pri kateri se zgornji ali spodnji niz zob nadomesti s štirimi vsadki. Ti štirje vsadki delujejo kot podporni mehanizem za namestitev novega kompleta fiksnih zob. Kot že ime pove, je proteza na 4 implantatih primerna za brezzobe paciente, saj je namen posega nadomestiti vse zgornje ali spodnje zobe. Za razliko od posameznih zobnih vsadkov ali fiksnih mostičkov, ki se uporabljajo za en zob, se pri All on 4 uporabljajo le štirje vsadki za pritrditev celotnega loka zgornjih ali spodnjih zob.

Kakšen je postopek za All on 4?

Postopek pregleda in izdelave zobne proteze All on 4 je hiter, varen in neboleč.

Gospa na zobozdravstvenem stolu

1. Uvodni posvet

Oglasite se na uvodnem posvetu pri OrthoDentalu, kjer bo naš zobozdravnik ocenil, ali je namestitev implantatov All on 4 glede na vaše oralno zdravje za vas najbolj optimalna rešitev.

2. Priprava načrta zdravljenja

Zobozdravnik vam izdela po meri pripravljen načrt zdravljenja ter vas seznani s celotno časovnico in vsemi potrebnimi postopki.

3. Prva faza (6-12 mesecev): Namestitev začasne zobne proteze

V prvi fazi vam naši strokovnjaki vstavijo 4 implantate Neodent in namestijo začasno zobno protezo, ki je iz kakovostnega materiala in vam omogoča, da jo uporabljate kot svoje zobe. Nosili jo boste 6-12 mesecev.

4. Druga faza: Izdelava stalne proteze All on 4

Po zaključku začasnega obdobja vam izdelamo stalno fiksno protezo iz cirkonija na titanovi gredi, ki je končni izdelek in jo boste nosili stalno. Ta napredna proteza se popolnoma prilega vašemu nasmehu in je videti enako kot vaši naravni zobje.

Metoda All on 6

Metoda All on 6 uporablja šest zobnih vsadkov za podporo fiksne proteze, ki nadomesti vse zobe v zobnem loku. Vsadki so nameščeni v ravni liniji čez čeljustno kost, kar zagotavlja dodatno podporo in stabilnost proteze. Proteza na šestih implantatih se pogosto uporablja za paciente, ki imajo zadostno kostno gostoto in volumen za podporo dodatnim vsadkom.

Kakšna je razlika med All on 4 in All on 6?

Proteza na 4 implantatih in proteza na 6 implantatih sta dve rešitvi, ki se uporabljata za nadomestitev celotnega loka manjkajočih zob. Vendar pa je ključna razlika med obema v številu vsadkov, ki se uporabljajo za podporo. Pri All on 4 so vsadki nameščeni pod kotom v čeljustni kosti, da se poveča stik z obstoječo kostjo in se izognemo območjem z nizko kostno gostoto. Proteza na šestih implantatih pa po drugi strani običajno vključuje navpično namestitev vsadkov, da se obremenitev enakomerno porazdeli in se zagotovi optimalna stabilnost. Dodatna dva vsadka, uporabljena pri All on 6, ponujata dodatno podporo in stabilnost, kar je lahko koristno za paciente z večjo ali težjo protezo.

Izbira med All on 4 in All on 6 je odvisna od edinstvenih potreb in preferenc vsakega pacienta. Vaš zobozdravnik bo ocenil dejavnike, kot so stanje vaše čeljustne kosti, velikost in teža proteze ter vaš želeni rezultat, da bo presodil, katera tehnika je najboljša za vas.

Prednosti All on 4 zobnih vsadkov

Proteza na 4 implantatih vam zagotavljajo udobje, stabilnost in naravne rezultate ter višjo kakovost življenja tudi v visoki starosti.

1. Izboljšano udobje

proteza na 4 implantatih je zasnovana tako, da se brezhibno prilega vašim ustom in vam zagotavlja udobje in stabilnost, ki ju potrebujete za samozavestno prehranjevanje, govorjenje in nasmeh. Za razliko od tradicionalnih zobnih protez ali drugih rešitev se vsadki All on 4 ne bodo premikali po vaših ustih, zato se boste izognili kakršnemu koli nelagodju ali draženju.

2. Naraven videz

zobni implantati All on 4 so narejeni po meri, da se ujemajo z obliko, velikostjo in barvo vaših naravnih zob, kar vam zagotavlja čudovit nasmeh naravnega videza, na katerega ste lahko ponosni.

3. Preprečujejo izgubo kosti

ena pomembnih prednosti vsadkov All on 4 je, da lahko pomagajo preprečiti izgubo kosti v vaši čeljusti, do katere lahko pride, če vam manjkajo zobje. Z ohranjanjem strukture vaše čeljustne kosti ohranite bolj mladosten videz in zdravje.

4. Brez omejitev

proteza na štirih implantatih je zasnovana tako, da deluje kot vaši naravni zobje, kar vam daje možnost, da jeste svojo najljubšo hrano in se ukvarjate s svojimi najljubšimi dejavnostmi brez kakršnih koli omejitev. Tako lahko še naprej živite polno življenje.

Implantološki postopek za All on 4

Če razmišljate o protezi na štirih implantatih za obnovitev manjkajočih zob, vas gotovo zanima, kako poteka celoten postopek.

1. Uvodni posvet

Implantati so umeščeni zgolj v sprednjem delu zobnega loka, zaradi česar zadnji zobje niso enako podprti kot sprednji.

2. Priprava načrta zdravljenja

Čeprav je metoda All on 4 zasnovan kot trajna rešitev, bo proteza morda potrebovala občasno vzdrževanje ali popravilo čez čas.

3. Namestitev vsadkov

Proteza na 4 implantatih vključuje namestitev štirih zobnih vsadkov v čeljustno kost, ki podpirajo celoten lok nadomestnih zob. Ti vsadki so strateško nameščeni pod kotom, da se poveča stik z obstoječo kostjo. V nekaterih primerih bo zobozdravnik morda moral opraviti dodatne postopke, kot je presaditev kosti, da pripravi vašo čeljust za namestitev vsadka.

4. Začasna opora

Ko so vsadki nameščeni, bo zobozdravnik pritrdil začasno oporo, da vam zagotovi funkcionalen in estetsko prijeten nasmeh, medtem ko se vaši vsadki celijo in integrirajo v vašo čeljustno kost. To vključuje pritrditev začasnega provizorija (začasne fiksne proteze), ki bo prilagojena tako, da se udobno prilega vašemu nasmehu.

5. Zaključna namestitev

Po 6-12 mesecih celjenja in integracije bo vaš zobozdravnik zamenjal začasno oporo s trajno. To  vključuje pritrditev po meri izdelane fiksne zobne proteze na vsadke, ki bo oblikovana tako, da se ujema z obliko, velikostjo in barvo vaših naravnih zob za brezhiben in naraven rezultat. Izdelana je iz cirkonija in bazira na gredi iz titana, za dodatno stabilnost in vzdržljivost.

Čiščenje proteze na implantatih

Čiščenje proteze na štirih implantatih je bistveno za ohranjanje dobrega ustnega zdravja in za zagotavljanje dolgoživosti vaše protetike. Za umivanje zob uporabljajte zobno ščetko z mehkimi ščetinami in neabrazivno zobno pasto vsaj dvakrat na dan. Posebno pozornost posvetite predelom, kjer se zobje, podprti z vsadki, stikajo z dlesnimi, saj se lahko na teh predelih naberejo delci hrane in bakterije. Vsaj enkrat na dan si zobe nitkajte z nitko ali medzobno ščetko. To bo pomagalo odstraniti morebitne ostanke ali bakterije, ki ste jih morda spregledali med ščetkanjem.

 

Uporabite tudi protimikrobno ustno vodico, da pomagate ubiti bakterije in osvežite dah. Preden izpljunete, jo 30 sekund zadržite po ustih.

Za povrnitev čudovitega nasmeha in nadomestitev manjkajočih zob.

Če imate težave z manjkajočimi zobmi ali neprimernimi zobnimi protezami, veste, kako močno lahko to vpliva na vašo kakovost življenja. Ne samo, da lahko vpliva na vašo sposobnost prehranjevanja in govora, ampak lahko vpliva tudi na vašo samozavest in splošno dobro počutje. Na srečo zobni vsadki All on 4 ponujajo preverjeno učinkovito rešitev, ki lahko izboljša vaše ustno zdravje in vam povrne vse pomembne funkcije zob.

Alternative implantacije

Obstaja nekaj alternativnih možnosti, ki jih lahko pacientom ponudimo glede na njihove individualne potrebe in želje:

Ta možnost vključuje namestitev več zobnih vsadkov v čeljustno kost za podporo snemne ali fiksne proteze. Tradicionalne zobne proteze, podprte z vsadki, ponujajo odlično stabilnost in delovanje, vendar lahko zahtevajo več vsadkov in daljši čas zdravljenja v primerjavi z All-on-4.

To so snemne zobne proteze, ki so pritrjene na sosednje naravne zobe s sponkami ali drugimi nastavki. Odstranljive delne proteze so manj invazivne kot zobni vsadki, vendar morda ne nudijo enake ravni stabilnosti in udobja kot restavracije, podprte z vsadki.

 

 

snemna proteza

Ta možnost vključuje snemno protetiko, ki nadomesti vse manjkajoče zobe v loku. Tradicionalne proteze so stroškovno učinkovita možnost, vendar lahko zahtevajo prilagoditve in so lahko manj udobne in stabilne kot restavracije, podprte z implantati.

 

 

Naš zobozdravnik vam bo med posvetovanjem in pregledom pomagal ugotoviti, katera možnost je najbolj primerna za vas.

Kako se All on 4 metoda razlikuje od običajnega postopka implantacije?

All on 4 je edinstvena tehnika zobnih vsadkov, ki se od običajnih postopkov vsaditve razlikuje v nekaj točkah. Ena ključna razlika je število potrebnih vsadkov, pri čemer proteza na 4 implantatih zahteva samo štiri vsadke na lok v primerjavi s številnimi vsadki, potrebnimi pri tradicionalnih implantatih. Druga razlika je poševna namestitev dveh vsadkov v zadnji del čeljustne kosti, kar lahko v nekaterih primerih odpravi potrebo po presaditvi kosti in zagotovi večjo stabilnost.

Kakšna je cena All on 4?

Pri OrthoDentalu vam pomagamo do lepega nasmeha s sodobnim zobozdravstvenim pristopom in izbiro kakovostnih materialov. Razumemo, da je cena pri All on 4 pomemben del odločitve za poseg.

 

Ob odločitvi za implatate All on 4 postopek poteka v dveh delih. 

 

Najprej nam naši strokovnjaki vstavijo 4 implantate Neodent in namestijo začasno zobno protezo, ki je iz kakovostnega materiala in vam omogoča, da jo uporabljate kot svoje zobe. Nosili jo boste 6-12 mesecev in prvi del storitve poravnali po predračunu za poseg v vrednosti 4.900 evrov z možnostjo plačila na 84 obrokov preko našega partnerja Leanpay.

 

Po zaključku tega obdobja vam izdelamo stalno fiksno protezo iz cirkonija, ki je končni izdelek in jo boste nosili stalno. Ta napredna proteza se popolnoma prilega vašemu nasmehu in je videti enako kot vaši naravni zobje. Poleg estetskega vidika pa vam omogoča tudi vse funkcionalnosti naravnih zob, kar vam daje samozavest, lep nasmeh ter udobje pri govorjenju in žvečenju. Cena drugega dela je 4100 evrov. Tudi pri drugem delu storitve, ki ga poravnate po predračunu, se lahko odločite za plačilo na obroke.

Ponovno se samozavestno nasmejte.

Pri OrthoDentalu ponujamo metodo All on 4 za paciente, ki so izgubili zobe ali imajo težave z zobno protezo. Našo ekipo sestavljajo strokovnjaki za implantologijo in se zavzemajo za zagotavljanje vrhuske kakovosti oskrbe naših pacientov.

 

Z All on 4 se lahko naši pacienti veselijo lepega, samozavestnega nasmeha, ki se ob obdržal še leta. Obiščite nas in izvedeli boste več o tem, kako vam lahko pomagamo do zdravega in čudovitega nasmeha!

ekipa zobozdravstvenega centra orthodental

Rezervirajte termin za All on 4.

Pogosta vprašanja:

Implantati All on 4 so rešitev za ljudi, ki jim manjkajo vsi ali večina zob. Vključujejo vgradnjo štirih zobnih vsadkov v čeljustno kost, ki podpirajo celoten lok nadomestnih zob.

Postopek običajno traja približno 2-3 ure na lok. Vendar pa lahko celoten postopek traja več mesecev, saj se morajo vsadki zliti s čeljustjo, preden se lahko pritrdijo zadnji zobje.

Da, lahko je trajna rešitev za manjkajoče zobe. Vendar pa sta nujna ustrezna nego in vzdrževanje, da zagotovite dolgo življenjsko dobo vaših implantatov.

Ne, ni jih mogoče odstraniti. Nadomestni zobje so pritrjeni na vsadke.

To je odvisno od vaše posebne police. Preverite pri svojem ponudniku zavarovanja, ali krije ta postopek.

Cena za all on 4 znaša 6000 evrov in vključuje 4 implantate, izdelavo proteze, ki se namesti na implantate, ter vse postopke vsaditve in preglede, ki so potrebni.

Glavna razlika med zobnimi vsadki All on 4 in All on 6 je število vsadkov, ki se uporabljajo za podporo nadomestnih zob. All on 4 uporablja štiri vsadke na lok, medtem ko All on 6 uporablja šest vsadkov na lok. All on 6 lahko zagotovi večjo stabilnost in podporo za nadomestne zobe, vendar je to odvisno od posameznega primera.

Pomembno je, da redno krtačite zobe in uporabljate zobno nitko ter obiskujete zobozdravnika za redne preglede in čiščenja. Prav tako se morate izogibati trdi ali lepljivi hrani in kajenju, ki lahko poškodujeta vsadke.

Ne, vsakdo ni primeren kandidat. Zobozdravnik bo ocenil vaše ustno zdravje in gostoto čeljustne kosti, da bi ugotovil, ali je ta postopek primeren za vas.

Postopek se običajno izvaja pod anestezijo, zato med namestitvijo ne čutite bolečine. Po zaključenem postopku lahko občutite nekaj nelagodja in oteklino, ki ju lahko obvladate z zdravili proti bolečinam.

Obdobje okrevanja se razlikuje od osebe do osebe, vendar običajno traja nekaj tednov, da se vsadki zrastejo s čeljustno kostjo ter da oteklina in nelagodje popustita.

Da, proteza na štirih implantatih se lahko namesti na zgornji in spodnji čeljusti, kjer nadomesti manjkajoče zobe.

Po začetnem obdobju celjenja lahko jeste nemoteno praktično vso hrano. Izogibajte se edino pretirano trdi ali lepljivi hrani, ki lahko poškoduje vsadke.

Da, implantati so lahko videti in so na otip kot naravni zobje, še posebej, če so izdelani iz visokokakovostnih materialov in prilagojeni vašim individualnim potrebam.

Stopnja uspešnosti namestitve vsadkov All on 4 je visoka, študije kažejo na uspešnost do 98 %.

Če imate bolezen dlesni, vam bo zobozdravnik morda priporočil zdravljenje, preden razmislite o metodi All on 4. To je zato, ker lahko bolezen dlesni vpliva na stabilnost vsadkov in poveča tveganje za razrahljanje vsadkov.

Če imate izgubo kosti v čeljusti, vam bo zobozdravnik najverjetneje priporočil presaditev kosti ali druge postopke za povečanje kostne gostote, preden razmislite o metodi All on 4.

5/5 - (94 votes)
Scroll to Top