Invisalign folija pred stavbo v kateri je ordinacija OrthoDental

Invisalign cena | Koliko stane nevidni aparat?

Kakšna je cena za Invisalign zobni aparat?

“Invisalign cena”, je eno od najpogostejših iskanj po spletu, kadar se odločate za ortodontsko terapijo. Sam cenik za Invisalign terapijo kot tako ne obstaja, saj je cena odvisna od zahtevnosti ortodontskega zdravljenja. Kljub temu pa vam bomo za boljšo predstavo v nadaljevanju pojasnili dejavnike, ki vplivajo na stroške zdravljenja z Invisalignom in koliko lahko pričakujete, da boste plačali za to ortodontsko rešitev.

Cena Invisalign terapije pri OrthoDentalu

Z naraščajočo priljubljenostjo Invisaligna se mnogi ljudje sprašujejo, koliko lahko pričakujejo, da bodo plačali za to po meri izdelano rešitev. Medtem ko se stroški Invisalign terapije lahko razlikujejo glede na več dejavnikov, je bistveno, da imate splošno razumevanje, kaj lahko pričakujete. V nadaljevanju vam bomo zagotovili informacije, ki vam bodo pomagale pri sprejemanju informirane odločitve glede Invisalign terapije.

Kakšen je cenik Invisalign obravnave?

Cenik lahko razdelimo na tri različne pakete, ki se razlikujejo v tem, kako zahtevna je ortodontska obravnava in kako veliki popravki sob so potrebni. Točen znesek je torej odvisen od več dejavnikov, vključno z obsegom vaših težav in predvideno dolžino zdravljenja. Različne situacije s ceno obravnave so razložene v spodnjih odstavkih.

Invisalign nevidni zobni aparat v škatlici

Različni paketi

V nadaljevanju so opisane nepravilnost, ki jih lahko Invisalign reši in so zaradi boljše predstave umeščene v posamezen paket, ki mu je določena tudi okvirna cena. Za točno ponudbo se prosim obrnite direktno na nas, ponudili vam bomo brezplačen pregled in ocenili nepravilnost v živo.

Lažja ortodontska obravnava – Invisalign Express

Invisalign Express je relativno hitra rešitev, namenjena odpravljanju manjše zobne gneče ali drugih manjših težav. Invisalign Express je običajno šestmesečni program ortodontskega zdravljenja, ki uporablja le 10 kompletov poravnalnikov za doseganje bolj zdravega in ravnega nasmeha.

V ta paket bi lahko umestili približno 3 % vseh primerov pri nas. Večino se rešitev uporabi tedaj, če ste v otroštvu že nosili zobni aparat in so se zobje nekoliko premaknili nazaj. Ta paket je primeren za reševanje izključno manjših kozmetičnih popravkov. Cena Invisalign Express znaša 2500 evrov.

Srednje zahtevna ortodontska obravnava – Invisalign Lite

Za večje spremembe, ki jih Invisalign Express ne more obravnavati, je optimalen paket Invisalign Lite. Ta zagotavlja optimalno razmerje med učinkovitim zdravljenjem in hitrimi rezultati. V tipičnem načrtu zdravljenja je zajetih 14 poravnalnikov, ki jih nosite šest mesecev ali več.

V to kategorijo se uvršča 60 % vseh primerov. Rešitev se uporabi v primeru tesnega stanja v ustih, za opaznejše kozmetične popravke in za osebe, ki so že nosile aparat, vendar so se zobje precej
premaknili. Cena Invisalign Lite znaša 3500 evrov.

Zahtevna ortodontska obravnava – Invisalign Full

Za zmerne do hude težave z zobmi, ki jih je še vedno mogoče rešiti brez uporabe običajnih zobnih aparatov, je primeren celovit načrt zdravljenja Invisalign. V tem primeru prejmete večji nabor poravnalnikov, določen glede na vašo konkretno situacijo, ki jih je potrebno nositi več kot eno leto, do 18 mesecev.

Ta paket je primeren za reševanje težjih ortodontskih nepravilnosti, kot so zahtevno tesno stanje v ustih, odprti griz, križni griz, globok griz in podobno. 37% naših pacientov spada v to kategorijo. Z Invisalignom lahko rešujemo tudi zelo zahtevna stanja, zato vam priporočamo, da se tudi v tem primeru oglasite pri nas na brezplačnem prvem pregledu in iz prve roke izveste, ali vam Invisalign lahko pomaga. Cena Invisalign Full paketa je 4500 evrov.

Zelo zahtevna ortodontska obravnava.

Občasno je potrebno pri zelo zahtevnih primerih Invisalign zdravljenje kombinirati tudi z zobno kirurgijo, izdrtjem zob, ali drugimi posegi. V tem primeru se obračuna dodatnih 1000 evrov doplačila za izdelavo načrta za zelo zahtevno zdravljenje.

Najstnica na pregledu za Invisalign pri OrthoDentalu v Mariboru

Kaj vse zajema cena Invisalign obravnave?

Cena Invisalign terapije vključuje posvet z ortodontom, izdelavo 3D skena zob, pripravo po meri izdelanih poravnalnikov ter redne preglede pri ortodontu na vsakih 7 do 10 tednov.

V prej omenjenih cenah paketov je torej vključeno vse potrebno za poravnavo zob – od diagnostike in izdelave digitalnega načrta zdravljenja do aktivne obravnave z Invisalign poravnalniki z vsemi rednimi in izrednimi pregledi.

Poleg ustreznega števila poravnalnikov, kot jih potrebujete glede na vaš konkreten primer, so v ceno vključene tudi vzdrževalne opornice, ki jih izdelamo sami. Na voljo pa so tudi retencijske folije Vivera, ki jih ponuja Invisalign. Te opornice so bolj trpežne in se jih doplača, izdelajo pa 3 pare,
sepravi 6 folih, če kakšno slučajno izgubite ali pa se uniči.

Prav tako sta v ceno pri nas vključena tudi dva ali več kontrolna pregleda, na katerih opravimo skeniranje vaših zob, in sicer po treh in po šestih mesecih. Na ta način redno spremljamo premike zob in poskrbimo za najboljši izid ortodontskega zdravljenja.

Ali se cena Invisalign obravnave pri različnih ponudnikih razlikuje?

Cene se pri vseh ponudnikih Invisalign terapije gibljejo v podobnih okvirih, vendar so zelo pomembni vsi koraki, ki vas pripeljejo do najlepšega nasmeha. Pri Orthodentalu vam digitalni načrt zdravljenja izdela dr. Gordana Čižmek z več kot 10 leti izkušenj v ortodontiji. S pomočjo najkakovostnejše 3D tehnologije lahko že ob prvem obisku vidite svoj bodoči nasmeh, da si lažje
predstavljate, kaj boste z rednim nošenjem dosegli. Prav tako smo vam tekom procesa zdravljenja vedno na voljo za vprašanja in pomoč ter vam na rednih obiskih odgovorimo na vse, kar vas zanima.

Se želite odločiti za Invisalign? Naročite se na brezplačen prvi pregled!

Naročite se na brezplačen pregled pri OrthoDentalu in si zagotovite svoj Invisaling nevidni zobni aparat. Brezplačni pregled vas ne zavezuje k nakupu! Zahvaljujoč velikemu število uspešnih obravnav z Invisalign nevidnimi zobnimi aparati ste lahko pri OrthoDentalu prepričani, da se boste odločili za najvišjo kakovost. Naša dr. Čižmek je prepoznana tudi kot Invisalign Diamond Provider, kar je najboljše in najvišje priznanje, ki ga lahko ima ortodont za delo z Invisalignom.

Prijavite se na brezplačen pregled zdaj!

Mlada pacientka na pregledu za Invisalign pri OrthoDentalu v Lenartu
5/5 - (16 votes)

Avtor prispevka

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek

Gordana Čižmek je ortodontka, podjetnica, mama in ustanoviteljica zobozdravstvenega centra OrthoDental, ki ima ordinacije po vsej Sloveniji. V prostem času rada hodi v hribe, kolesari in sprehaja svojega psa.


Scroll to Top