Zakaj bi izbrali zobne luske in prevleke?

Zobne luske in zobne prevleke vam lahko hitro in enostavno ponudijo popolno preobrazbo vašega nasmeha. Luske za zobe so prava izbira, kadar je potrebno popraviti manjše estetske nepravilnosti, kot je zapiranje razmakov med zobmi, sprememba oblike zoba ali barve. V primerih, ko so zobje že v veliki meri oslabljeni zaradi kariesa ali številnih plomb, pa so prava odločitev zobne prevleke, ki zagotavljajo vrhunski končni rezultat.

✅ Najhitrejša pot do čudovitega nasmeha.

✅ Poseg je hiter in povsem neboleč.

✅ Brez čakalnih vrst.

✅ Obročno plačilo do 84 obrokov.

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Rezultat pacienta po posegu.

Oseba na sliki se sramežljivo smeji in zakriva kamero z roko.

Povrnite si samozavest z lepim nasmehom.

Zobne luske in zobne prevleke pomagajo odpraviti:

• Nepravilno obliko zoba

Nezaželeno barvo zoba

• Manjše in večje poškodbe zoba

• Razmike med zobmi

 

… in še mnogo več. Do opazne spremembe v najkrajšem času! Rezervirajte svoj termin za posvet in pregled pri OrthoDentalu.

Želite luske za zobe ali prevleke plačati na obroke?

V sodelovanju z Leanpay omogočamo plačilo na 84 obrokov! Rezervirajte svoj termin, saj pot do sanjskega nasmeha še ni koli ni bila lažja in hitrejša.

Kaj so zobne luske?

Keramične luske za zobe so odlična rešitev za zabarvane, odlomljene, obrabljene, premajhne in navidez neprivlačne zobe. Prednost je ta, da je za izdelavo lusk potrebno zob le minimalno obrusiti samo iz sprednje in spodnje – grizne strani, na ostalih ploskvah pa ga pustimo nedotaknjenega. Tako ohranimo čim več zdravega zoba.

 

Zobne prevleke se izdelajo tako, da se zob obrusi zob okoli in okoli, z vseh strani. Uporabljajo se tedaj, ko so zobje zaradi kariesa ali plomb že zelo obrabljeni. Zobne prevleke poskrbijo tako za izboljšanje videza kot tudi funkcije poškodovanih zob.

Material za zobne luske in zobne prevleke.

Tako luske za zobe kot tudi zobne prevleke izdelamo iz različnih keramičnih materialov v sodelovanju z zobotehničnim laboratorijem. Zaradi svojih fizikalnih in estetskih lastnosti so eden od najboljših materialov za izdelavo visokoestetskih zobnih nadomestkov ter nudijo trajnost in enostavno vzdrževanje.

Opis postopka

Luske za zobe

1. SKENIRANJE: Najprej opravimo začetni sken ali odtis za izdelavo silikonskega predložka za simulacijo končnega stanja – oblike zobne luske. Izdela ga zobotehnik.

 

2. SIMULACIJA: Poskrbimo za izdelavo »simulacije« končnega stanja, ki jo naredimo na vaših zobeh pacienta, da se lahko v naprej prepričate, ali vam je všeč oblika bodočih zob.

 

3. BRUŠENJE ZOBA: Glede na dejansko stanje in potrebe se lahko odločimo za anestezijo, brušenje, skeniranje ter izdelavo provizorija (potrebno je minimalno brušenje zob). Na podlagi skena zobotehnik izdela zobne luske.

 

4. NAMESTITEV LUSK: V zadnji fazi opravimo cementiranje zobnih lusk na zobe, da lahko takoj po posegu uživate v čudovitem nasmehu.

 

Pacientka udobno leži na zobozdravstvenem stolu

Zobne prevleke

1. SKENIRANJE: Tako kot pri izdelavi zobnih lusk tudi v tem primeru opravimo začetno skeniranje ali naredimo alginatni odtis za provizorij.

2. BRUŠENJE ZOBA: Poskrbimo za celovito brušenje zoba z vseh strani, ki poteka pod anestezijo.

3. SKENIRANJE: Opravimo celovito skeniranje obrušenega zoba, zobnih lokov in ugriza. Sken pošljemo v laboratorij, kjer izdelajo le kapico ali že celotno prevleko.

4. PREIZKUŠANJE: Na vrsti je preizkušanje keramične kapice, kadar je to potrebno.

5. NAMESTITEV: V zaključni fazi opravimo cementiranje končne prevleke ter preverjanje ugriza.

Skrb za zobe po postopku

Po opravljenem postopku je potrebno vzdrževati dobro ustno higieno in upoštevati priporočila vašega zobozdravnika. Luske za zobe in prevleke se neguje enako kot običajne zobe.

V katerih primerih so luske za zobe prava odločitev

Zobne luske uporabimo, kadar želimo:

 

  • ohraniti čim več zobne mase in se izogniti polni prevleki (brušenju celega zoba),

  • zagotoviti trajni estetski učinek,

  • spreminjati obliko, barvo in položaj zoba,

  • zapirati razmake.

Zobne prevleke pa so prava izbira pri poškodbah in odlomih zoba, obrabi zob, pri obsežnih kariesih in zobeh, ki imajo obilo neestetskih zalivk/plomb.

 

Na pladnju so zobne luske in prevleke izdelano točno po mero za pacientko.

Po vaši meri.

Zobne luske in prevleke izdelamo glede na vašo konkretno situacijo in so popolnoma prilagojene vam. To pomeni, da se natančno ujemajo z obliko in barvo vaših zob ter so videti popolnoma enako kot vaši naravni, zdravi zobje.

 

Izberite dolgotrajno in vrhunsko rešitev za vaš nasmeh!

Ste za akcijo?

Rezervirajte termin za pregled in posvet, da preverite, če so zobne luske primerne tudi za vas.

Zobozdravnik s pomočjo ogledalca preverja stanje v ustni votlini pacienta

Rezervirajte termin

za pregled in posvet pri OrthoDentalu.

Pogosta vprašanja:

Mnoge zanima cena zobnih lusk, vendar je končna znesek odvisen od dejanske situacije in števila zob, ki jih je potrebno popraviti. Cena keramične luske po našem ceniku znaša 500 €.

Ob pravilni ustni higieni in normalnem prehranjevanju so zobne luske doživljenjske.

Načeloma se ob normalni prehrani ne zabarvajo, vendar se tudi ne belijo. Ostanejo barve, kot jo izberemo skupaj.

Da, lahko se prehranjujete normalno, je pa pomembno, da ne izvajate prekomernih obremenitev, na primer ob udarcu z vilicami v zobe, grizenju ledu, odpiranju predmetov z zobmi in podobno.

Cena za zobne luske znaša 500 evrov.

Zobne luske in zobne prevleke so storitev, ki ga obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije, zato ZZZS ni plačnik te storitve.

Zobje kot taki sicer ne bodo postali ravni, lahko pa z luskami preoblikujemo njihov, da bodo videti bolj ravni.

Če zob manjka, zobne luske niso primerna rešitev. Tedaj se odločimo za oskrbo s prevlekami oz mostičkom, druga možnost pa je zobni vsadek – implantat in prevleka na njem.

Pri ljudeh, ki ponoči stiskajo zobe (bruksisti), so v določenih primerih zobne luske odsvetovane oz. mora nujno nositi ponoči bruksistično opornico.

Kontaktiraj nas

+386 70 532 653 info@orthodental.si

Lokacije

Sedaj v Ljubljani, Celju in Kozini!

Delovni čas

Ponedeljek 7:00-14:00
Torek 13:00-20:00
Sreda 13:00-20:00
Četrtek 7:00-14:00
Petek 7:00-14:00
Sobota Zaprto
Nedelja Zaprto

Scroll to Top